Waarom de wereld niet zonder verpleegkundigen kan

We hebben het misschien allemaal wel eens meegemaakt om door een dokter of zuster verzorgd te worden. Dit kan zijn omdat je ingegipst moest worden omdat je je arm gebroken had, of je moest een acute operatie ondergaan vanwege een blindedarmontsteking. Wanneer je dus een verpleegkundige nodig hebt, is het wel zo fijn als zij daarvoor ook beschikbaar zijn. Daarom kan de wereld dus eigenlijk niet zonder verpleegkundigen. 

Het werk

Een verpleegkundige werkt in een ziekenhuis, verzorgtehuis of bij mensen zelf in huis. Hierbij is het hun taak om mensen te verzorgen die hulp nodig hebben. Het doel van het verzorgen van de patiënten is in eerste instantie om ze te verzorgen met uiteindelijk het genezen of in ieder geval een levensverbetering van de patiënten. Wanneer jij als patiënt thuis verzorgt wordt, is het soms ook handig om daarvoor al wat spullen thuis te hebben. My Mitella biedt hulpmiddelen aan jou aan zodat je ook thuis deze dingen tot beschikking hebt. Ook kun je hier dingen vinden over wat je moet doen wanneer je bijvoorbeeld hoge temperaturen, maar ook wat tips hoe je bijvoorbeeld een mitella moet aanleggen als je in het gips zit.

Zonder verpleging

Wat zou het eigenlijk dramatisch zijn wanneer er geen verpleging is om voor je te zorgen wanneer je dat nodig hebt. Als je in het ziekenhuis ligt en je kunt niks maar je moet wel medicatie krijgen om te overleven, is het natuurlijk extra moeilijk zonder verpleging. Maar niet alleen in het ziekenhuis zijn verplegers, ook in de verzorgtehuizen bij de oudere mensen. Ook zij hebben namelijk zorg nodig wanneer ze niet meer goed voor zichzelf kunnen zorgen. Wanneer er geen verplegers zouden zijn, hoe zouden wij dan überhaupt kunnen genezen en zouden wij als mens op deze aarde dan nog bestaan? Soms is het daarom ook goed om even te denken of er extra bij stil te staan, wat verpleegkundigen allemaal doen om ons op de been te houden. Het is soms niet het makkelijkste werk en vraagt dan ook vaak veel energie van je. Hierom is er een speciale Dag van de Verpleging om zo toch even extra stil te staan bij het werk wat zij voor iedereen doen.

Ontdek moderne zorghulpmiddelen en voorkom extra ongemak

Relatief veel mensen hebben nog onnodig te maken met ongemakken tijdens het dagelijks leven, ondanks dat dit gedeeltelijk voorkomen kan worden met zorghulpmiddelen. Vaak is men gewoonweg niet op de hoogte van het bestaan van bepaalde soorten zorghulpmiddelen. Met name de moderne hulpmiddelen hebben vaak nog minder bekendheid. In dit artikel vindt je handige voorbeelden van onbekende zorghulpmiddelen.

Digitale datumklokken

Voor mensen met bijvoorbeeld dementie, kan het extra van belang zijn om bij de tijd te blijven. Hierdoor kan verwarring en verdriet worden voorkomen. Ook worden afspraken minder snel vergeten wanneer de gebruiker meer bij de tijd is. Een digitale datumklok kan uitkomst brengen. Deze klokken bestaan namelijk uit een scherm met daar op de tijd, dag en datum.
Sommige datumklokken hebben ook een spraakfunctie. Door een knop of het scherm aan te tikken, kan de tijd, dag en datum worden uitgesproken met een rustige en duidelijke stem. Deze spraakfunctie maakt de klokken ook handig voor slechtzienden en blinde mensen.

Sprekende horloges

Voor slechtzienden en blinde mensen kan het lastig te zijn om te bepalen hoe laat het is. Voorheen werden soms braille horloges gebruikt als oplossing. Echter kennen veel slechtzienden niet de braille taal. Tegenwoordig kan echter worden gekozen voor een geschiktere oplossing; de sprekende horloges. Via een knopje kan de tijd duidelijk worden uitgesproken. Een handig hulpmiddel om eenvoudig extra ongemak te voorkomen. 

Navelbreukbanden

Relatief veel mensen hebben te maken met een buikbreuk. Dit kan zichtbaar worden in de vorm van een navelbreuk, littekenbreuk of buikbreuk. Bij veel mensen en zelfs artsen, is het bestaan van de navelbreukband ofwel buikbreukband niet bekend. Ondanks dat de steunband veel wordt toegepast dankzij de goede praktijkervaringen.
Meer informatie over buikbreuken vindt u via: navelbreuk informatie.

Speciale toetsenborden

In verschillende situaties kan het lastig worden om goed gebruik te maken van een normaal toetsenbord. Bijvoorbeeld wanneer iemand de opdruk van de toetsen niet goed kan lezen. Of wanneer de toetsen te klein worden door een verminderde motoriek. 

Een speciaal toetsenbord kan in dergelijke situaties uitkomst brengen. Er zijn namelijk uitvoeringen met een extra grote opdruk op de toetsen. Daarnaast kan er gekozen worden voor toetsenborden met extra grote toetsen en een extra goed contrast. Zo zijn er gele, witte en zwarte uitvoeringen.

Telefoons met fotoknoppen

Het intoetsen van een telefoonnummer kan lastig worden. Bijvoorbeeld door dementie of een verminderde motoriek. Tegenwoordig kan gebruikt gemaakt worden van telefoons met fotoknoppen. Dit zijn sneltoetsen waar een foto van een bekende in geplaatst kan worden. Zo wordt het voor de gebruiker gemakkelijker om de juiste persoon te bellen. Hierdoor wordt voorkomen dat de gebruiker minder sociale contacten krijgt. Ook zorgt dit voor een iets zekerder gevoel bij de familie.

Zo zijn er tegenwoordig steeds meer hulpmiddelen om het leven weer wat gemakkelijker te maken. Naast de genoemde hulpmiddelen zijn er bijvoorbeeld ook bedbeugels, drempelhulpen, sta op hulpmiddelen en bedtafels.Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Via de volgende link vindt u vele soorten zorghulpmiddelen: Monozorg.

Welke zorgverzekering past het best bij mij?

In Nederland zijn we allemaal verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Deze verzekering heet de basisverzekering. Iedereen die in Nederland woont moet minimaal basis verzekerd zijn. Deze maandelijkse bedrag ligt vaak iets boven de 100 euro. Als meer dan 30.000 euro verdient heb je geen recht op zorgtoeslag. Dit betekent dat je dit bedrag elke maand zelf moet betalen. Mocht je minder verdienen dan 30.000 euro dan heb je wel recht op zorgtoeslag. Uiteindelijk betaal je dan vaan 10 of 20 euro zelf. Dit heeft er ook mee te maken of je gebruik maakt van bepaalde medicijnen. Vandaag lees je met welke dingen je rekening moet houden bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Gebruik maken van een tandartsverzekering?

Het is in Nederland zeer gebruikelijk om je ook voor de tandarts te verzekeren. Vaak gaan we 1 of 2 keer per jaar naar de tandarts. Als er dan iets aan de hand is ben je hier mooi voor verzekerd. Vooral als je vaak een gaatje hebt is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten.

Verhogen van eigen risico

Hoe hoger je eigen risico is hoe lager de maandelijkse kosten. We raden je aan hier alleen gebruik van te maken als je verwacht weinig kosten te maken. Als je vaak iets hebt kun je beter maandelijks wat meer betalen, want deze rekeningen kunnen erg duur zijn.

Nooit ergens last van?

Elke zorgverzekering biedt ook een goedkope verzekering aan. Als je de goedkoopste zorgverzekering wilt kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de naturapolis. Maak alleen gebruik van een goedkope zorgverzekering als je nooit ergens last van hebt.

Maak een lijstje 

Bij elke zorgverzekeraar kun je online aanvinken van welke zorg je gebruik wil maken. Zo kun je een pakket samenstellen met bijvoorbeeld basiszorg en het gebruik van een fysiotherapeut. 

Betaal niet maandelijks 

Je kunt vaak beter jaarlijks betalen aan je verzekeraar. Je krijgt dan namelijk een korting van 2%. Dit betekent wel dat je een veel groter bedrag in eén keer moet betalen. Als dit niet mogelijk is betaal dan vooral maandelijks. Het scheelt niet veel, maar als je het kunt missen bespaar je toch enkele tientjes.

Vergelijk je zorgverzekering 

Ieder jaar mag je eén keer overstappen. Dit kun je doen in november en december. Je kunt makkelijk online je zorgverzekering vergelijken. Zo betaal je nooit te veel.

5 tips voor het kiezen van de juiste kinderopvang

Ga je na je verlof weer aan het werk? Dan wil je jouw kind met een gerust hart kunnen achterlaten bij een kinderopvang. Waarschijnlijk vind je een aantal punten wel belangrijk zoals de sfeer, en de kwaliteit van de opvang. Maar hoe let je daarop en waar moet je nog meer op letten? Lees het hier! 

Bezoek verschillende kinderdagverblijven 

De verschillen tussen de kinderdagverblijven kunnen best wel groot zijn. Je kunt op de website van een kinderopvang niet ervaren hoe het er echt aan toe gaat. Gebruik het internet daarom alleen om je eerst te oriënteren, maar bezoek de kinderdagverblijven vervolgens in het echt. Zo krijg je een goed beeld van hoe de sfeer op een opvang daadwerkelijk is en wat de verschillen tussen kinderdagverblijven zijn. 

Praat ook met de pedagogische medewerkers. Zij moeten straks de zorg van jouw kind op zich nemen. Zijn ze goed opgeleid en is de communicatie goed? Je zult straks nog veel met ze moeten communiceren. 

Bekijk de kinderdagopvang goed

Bekijk alle ruimtes van het kinderdagverblijf goed. Voel je je prettig bij deze ruimtes en zou je je kind hier achter laten? Kijk hierbij goed naar de oppervlakte, de slaapmogelijkheden, de mogelijkheid om buiten te spelen, de veiligheid en de soorten speelgoed. Daarnaast is het ook altijd slim om even te checken of je alles er netjes en schoon uit vindt zien. 

Vraag naar de samenstelling van de groepen

Vraag uitgebreid naar de samenstelling van de groepen. Hoeveel kinderen zitten er in een groep en hoeveel begeleiders heeft een groep? Zijn het allemaal kinderen van dezelfde leeftijd of juist alle leeftijden door elkaar. Beide groepen hebben hun voordelen, maar dit hangt vaak ook een beetje van de leeftijd van je kind af. 

Bekijk de kosten

De kosten verschillen nogal per kinderdagverblijf. Weet wat je kwijt kan en wil zijn. Krijg duidelijk wat bij de kosten inbegrepen zit. Dit verschilt namelijk nogal per kinderdagverblijf. Hoe zit het bijvoorbeeld met het eten of extra activiteiten? En wat dacht je van luiers. Vraag hier dus goed naar! 

Flexibiliteit van de opvang 

Als laatst is de flexibiliteit van de kinderopvang erg belangrijk. Hoe zit het als je een kind een keer op een andere dag wil brengen, is dat mogelijk en hoe flexibel zijn ze hierin? Kijk ook goed hoe het zit met gemiste dagen. In veel gevallen moet je ook betalen als je kind ziek is geweest. Kan je deze dagen later inhalen? En is je kind überhaupt welkom als hij ziek is?

Hopelijk heb je iets aan deze tips. Op het internet vind je nog veel meer informatie. Lees je van tevoren goed in en zorg dat je de vragen goed voorbereid. Ten slotte, ga ook altijd af op je eigen intuitie. Als het niet goed voelt, kun je je kind niet met een gerust hart achterlaten. 

Bron: Kinderopvang Pijnacker