Waarom de wereld niet zonder verpleegkundigen kan

We hebben het misschien allemaal wel eens meegemaakt om door een dokter of zuster verzorgd te worden. Dit kan zijn omdat je ingegipst moest worden omdat je je arm gebroken had, of je moest een acute operatie ondergaan vanwege een blindedarmontsteking. Wanneer je dus een verpleegkundige nodig hebt, is het wel zo fijn als zij daarvoor ook beschikbaar zijn. Daarom kan de wereld dus eigenlijk niet zonder verpleegkundigen. 

Het werk

Een verpleegkundige werkt in een ziekenhuis, verzorgtehuis of bij mensen zelf in huis. Hierbij is het hun taak om mensen te verzorgen die hulp nodig hebben. Het doel van het verzorgen van de patiënten is in eerste instantie om ze te verzorgen met uiteindelijk het genezen of in ieder geval een levensverbetering van de patiënten. Wanneer jij als patiënt thuis verzorgt wordt, is het soms ook handig om daarvoor al wat spullen thuis te hebben. My Mitella biedt hulpmiddelen aan jou aan zodat je ook thuis deze dingen tot beschikking hebt. Ook kun je hier dingen vinden over wat je moet doen wanneer je bijvoorbeeld hoge temperaturen, maar ook wat tips hoe je bijvoorbeeld een mitella moet aanleggen als je in het gips zit.

Zonder verpleging

Wat zou het eigenlijk dramatisch zijn wanneer er geen verpleging is om voor je te zorgen wanneer je dat nodig hebt. Als je in het ziekenhuis ligt en je kunt niks maar je moet wel medicatie krijgen om te overleven, is het natuurlijk extra moeilijk zonder verpleging. Maar niet alleen in het ziekenhuis zijn verplegers, ook in de verzorgtehuizen bij de oudere mensen. Ook zij hebben namelijk zorg nodig wanneer ze niet meer goed voor zichzelf kunnen zorgen. Wanneer er geen verplegers zouden zijn, hoe zouden wij dan überhaupt kunnen genezen en zouden wij als mens op deze aarde dan nog bestaan? Soms is het daarom ook goed om even te denken of er extra bij stil te staan, wat verpleegkundigen allemaal doen om ons op de been te houden. Het is soms niet het makkelijkste werk en vraagt dan ook vaak veel energie van je. Hierom is er een speciale Dag van de Verpleging om zo toch even extra stil te staan bij het werk wat zij voor iedereen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>