5 tips voor het kiezen van de juiste kinderopvang

Ga je na je verlof weer aan het werk? Dan wil je jouw kind met een gerust hart kunnen achterlaten bij een kinderopvang. Waarschijnlijk vind je een aantal punten wel belangrijk zoals de sfeer, en de kwaliteit van de opvang. Maar hoe let je daarop en waar moet je nog meer op letten? Lees het hier! 

Bezoek verschillende kinderdagverblijven 

De verschillen tussen de kinderdagverblijven kunnen best wel groot zijn. Je kunt op de website van een kinderopvang niet ervaren hoe het er echt aan toe gaat. Gebruik het internet daarom alleen om je eerst te oriënteren, maar bezoek de kinderdagverblijven vervolgens in het echt. Zo krijg je een goed beeld van hoe de sfeer op een opvang daadwerkelijk is en wat de verschillen tussen kinderdagverblijven zijn. 

Praat ook met de pedagogische medewerkers. Zij moeten straks de zorg van jouw kind op zich nemen. Zijn ze goed opgeleid en is de communicatie goed? Je zult straks nog veel met ze moeten communiceren. 

Bekijk de kinderdagopvang goed

Bekijk alle ruimtes van het kinderdagverblijf goed. Voel je je prettig bij deze ruimtes en zou je je kind hier achter laten? Kijk hierbij goed naar de oppervlakte, de slaapmogelijkheden, de mogelijkheid om buiten te spelen, de veiligheid en de soorten speelgoed. Daarnaast is het ook altijd slim om even te checken of je alles er netjes en schoon uit vindt zien. 

Vraag naar de samenstelling van de groepen

Vraag uitgebreid naar de samenstelling van de groepen. Hoeveel kinderen zitten er in een groep en hoeveel begeleiders heeft een groep? Zijn het allemaal kinderen van dezelfde leeftijd of juist alle leeftijden door elkaar. Beide groepen hebben hun voordelen, maar dit hangt vaak ook een beetje van de leeftijd van je kind af. 

Bekijk de kosten

De kosten verschillen nogal per kinderdagverblijf. Weet wat je kwijt kan en wil zijn. Krijg duidelijk wat bij de kosten inbegrepen zit. Dit verschilt namelijk nogal per kinderdagverblijf. Hoe zit het bijvoorbeeld met het eten of extra activiteiten? En wat dacht je van luiers. Vraag hier dus goed naar! 

Flexibiliteit van de opvang 

Als laatst is de flexibiliteit van de kinderopvang erg belangrijk. Hoe zit het als je een kind een keer op een andere dag wil brengen, is dat mogelijk en hoe flexibel zijn ze hierin? Kijk ook goed hoe het zit met gemiste dagen. In veel gevallen moet je ook betalen als je kind ziek is geweest. Kan je deze dagen later inhalen? En is je kind überhaupt welkom als hij ziek is?

Hopelijk heb je iets aan deze tips. Op het internet vind je nog veel meer informatie. Lees je van tevoren goed in en zorg dat je de vragen goed voorbereid. Ten slotte, ga ook altijd af op je eigen intuitie. Als het niet goed voelt, kun je je kind niet met een gerust hart achterlaten. 

Bron: Kinderopvang Pijnacker 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>