Ontdek moderne zorghulpmiddelen en voorkom extra ongemak

Relatief veel mensen hebben nog onnodig te maken met ongemakken tijdens het dagelijks leven, ondanks dat dit gedeeltelijk voorkomen kan worden met zorghulpmiddelen. Vaak is men gewoonweg niet op de hoogte van het bestaan van bepaalde soorten zorghulpmiddelen. Met name de moderne hulpmiddelen hebben vaak nog minder bekendheid. In dit artikel vindt je handige voorbeelden van onbekende zorghulpmiddelen.

Digitale datumklokken

Voor mensen met bijvoorbeeld dementie, kan het extra van belang zijn om bij de tijd te blijven. Hierdoor kan verwarring en verdriet worden voorkomen. Ook worden afspraken minder snel vergeten wanneer de gebruiker meer bij de tijd is. Een digitale datumklok kan uitkomst brengen. Deze klokken bestaan namelijk uit een scherm met daar op de tijd, dag en datum.
Sommige datumklokken hebben ook een spraakfunctie. Door een knop of het scherm aan te tikken, kan de tijd, dag en datum worden uitgesproken met een rustige en duidelijke stem. Deze spraakfunctie maakt de klokken ook handig voor slechtzienden en blinde mensen.

Sprekende horloges

Voor slechtzienden en blinde mensen kan het lastig te zijn om te bepalen hoe laat het is. Voorheen werden soms braille horloges gebruikt als oplossing. Echter kennen veel slechtzienden niet de braille taal. Tegenwoordig kan echter worden gekozen voor een geschiktere oplossing; de sprekende horloges. Via een knopje kan de tijd duidelijk worden uitgesproken. Een handig hulpmiddel om eenvoudig extra ongemak te voorkomen. 

Navelbreukbanden

Relatief veel mensen hebben te maken met een buikbreuk. Dit kan zichtbaar worden in de vorm van een navelbreuk, littekenbreuk of buikbreuk. Bij veel mensen en zelfs artsen, is het bestaan van de navelbreukband ofwel buikbreukband niet bekend. Ondanks dat de steunband veel wordt toegepast dankzij de goede praktijkervaringen.
Meer informatie over buikbreuken vindt u via: navelbreuk informatie.

Speciale toetsenborden

In verschillende situaties kan het lastig worden om goed gebruik te maken van een normaal toetsenbord. Bijvoorbeeld wanneer iemand de opdruk van de toetsen niet goed kan lezen. Of wanneer de toetsen te klein worden door een verminderde motoriek. 

Een speciaal toetsenbord kan in dergelijke situaties uitkomst brengen. Er zijn namelijk uitvoeringen met een extra grote opdruk op de toetsen. Daarnaast kan er gekozen worden voor toetsenborden met extra grote toetsen en een extra goed contrast. Zo zijn er gele, witte en zwarte uitvoeringen.

Telefoons met fotoknoppen

Het intoetsen van een telefoonnummer kan lastig worden. Bijvoorbeeld door dementie of een verminderde motoriek. Tegenwoordig kan gebruikt gemaakt worden van telefoons met fotoknoppen. Dit zijn sneltoetsen waar een foto van een bekende in geplaatst kan worden. Zo wordt het voor de gebruiker gemakkelijker om de juiste persoon te bellen. Hierdoor wordt voorkomen dat de gebruiker minder sociale contacten krijgt. Ook zorgt dit voor een iets zekerder gevoel bij de familie.

Zo zijn er tegenwoordig steeds meer hulpmiddelen om het leven weer wat gemakkelijker te maken. Naast de genoemde hulpmiddelen zijn er bijvoorbeeld ook bedbeugels, drempelhulpen, sta op hulpmiddelen en bedtafels.Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Via de volgende link vindt u vele soorten zorghulpmiddelen: Monozorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>