Hoe krijg je een betere slaap?

Onze nachtrust is super belangrijk. Een goede nachtrust zorgt er namelijk voor dat we de dag erop er weer tegenaan kunnen. Heb je goed geslapen, dan gaat alles net wat makkelijker. Je hebt dan echt zin in de dag.

Maar voor vele mensen is dit helaas niet het geval, zij slapen overwegend slecht. Een slechte nachtrust zorgt ervoor dat we niet fit zijn overdag, en vaak ook knorrig, soms zelfs depressief zijn. Je kunt dus zeker stellen dat een slechte nachtrust ook je dag verpest en echt super vervelend kan zijn.

Maar stel je hebt slaapproblemen, bijvoorbeeld veroorzaakt door een aandoening als slaapapneu, een aandoening waar de ademhaling hapert of soms zelfs stopt tijdens de slaap, wat is er dan aan te doen? Met andere woorden, hoe zorg je ervoor dat je weer lekker gaat slapen. Hier zoeken we het uit.

Grijp zelf in

Slaapapneu is een kwaal die niet te genezen is, maar wel beperkt kan worden. Vaak worden de symptomen van slaapapneu versterkt door de mens zelf. Het voordeel hiervan is dat je er dus ook iets aan kan doen om het te verminderen.

Eén van de meest voorkomende gevallen van slaapapneu is in relatie tot overgewicht. Heel simpel gezegd kan afvallen dus al helpen om je slaapapneu te beperken. Maar ook dingen als stoppen met roken en minder alcohol drinken kunnen erg helpen.

Daarnaast kun je ook iets aan je slaappositie doen. Je kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je iets hoger op gaat slapen. Op deze manier kun je iets makkelijker ademhalen wat ervoor kan zorgen dat de symptomen van slaapapneu minder heftig zijn.

Behandelingen

Blijft echter de slaapapneu aanhouden, dan kun je ook verscheidene behandelingen doen. Kijk eens op de website van Ruysdael Slaapkliniek voor meer informatie. Ruysdael Slaapkliniek kan deze verscheidene behandelingen ook zelf uitvoeren en jou een fijne nachtrust bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>