NovaSure – Gister was het D-day

Om 8.00 uur heb ik me vol goede moed en ietwat zenuwachtig gemeld in het ziekenhuis. Mijn bloeddruk e.d. werd opgemeten en ik zou om 9.30 uur aan de beurt zijn.

Ik kreeg dus zo’n mooi fantastisch sexy blauw “verfschort” aan. Om 8.55 uur komt opeens de verpleging naar me toe. Ik moest de zetpil maar gelijk innemen want ik was al aan de beurt . Mijn boek aan de kant gegooid de pil erin en gaan met die banaan. Na veel geklop op mijn hand/pols om maar een ader te vinden om een infuus aan te kunnen brengen, komen ze me met 2 dokters (gyn) sterk ophalen. Voor mijn gevoel werd ik een paar minuten later wakker, hoewel het al 10.55 uur was. Ik kreeg van de dokter te horen dat alles zeer goed was verlopen en dat ik in februari terug moet komen voor nacontrole.

Om half 12 mijn eerste 2 broodjes erin, ik had me toch een trek. Ik had/heb een beetje last van zeurderige buikpijn, zoals ik me voel voordat ik ongesteld moet worden. Maar niet echt noemenswaardig. Van de andere dames (we waren met z’n zessen) hoorde ik andere verhalen. Een paar hadden veel pijn en moesten constant overgeven. Ik had het alleen hartstikke koud, heb sokken aangedaan, extra deken gevraagd en aan de thee. Om een uurtje of 12 naar het toilet. Daarna mezelf heerlijk gewassen, mijn eigen kleren weer aan en nog maar twee broodjes erin omdat ik me wat trillerig voelde. Normaal eet ik, in verband met mijn lage bloedsuikerspiegel, om de 2 uur iets . Tegen 13.00 uur komt de verpleging naar me toe, ik mocht wel even checken of ik veel bloed verloor, zoniet dan mocht ik naar huis toe . Weinig tot niets….. yes! Mijn vriend gebeld, bij de apotheek langs en een hele stapel medicijnen mee naar huis. Om 14.00 uur lag ik weer heerlijk thuis op de bank met mijn honden en muziekje om me heen.

Tot nu toe

…is het me reuze meegevallen en vannacht heb ik heerlijk geslapen. Af en toe heb ik wat last van mijn buik en verlies wat lichtbruin vocht. Ik heb het gevoel dat ik van alles wel weer kan doen maar doe het maar niet, voor de zekerheid. Eerst een weekje rust en volgende week weer aan de arbeid.

Ik zit me eigenlijk af te vragen of ze ├╝berhaupt wel wat gedaan hebben. Zo goed als het nu met me gaat had ik niet verwacht.

* Een optie voor het verminderen van overmatig bloedverlies is verwijdering van het baarmoederslijmvlies. In dit verhaal werd de NovaSure methode toegepast